top of page

Deformitás ellenőrzés autóipari beszállítónak

Ezen projektről szűkszavúan nyilatkozhatunk, szem előtt tartva a szigorú titoktartást.Ezzel a munkánkkal egy autóipari beszállító ügyfelünknek nyújtottunk segítséget. A megrendelőnk egy új minőségellenőrzési megoldást - akusztikai vizsgálat - próbált ki az egyik alkatrészén, aminek hatására drasztikusan megemelkedett a selejtes termékek száma.


Emiatt sajnos már külön válogatást is el kellett rendelnie. A feladatunk volt kideríteni, hogy a hibát a megrendelőnknél következik be, vagy esetleg már az ő beszállítójánál is fenn áll.A munkát az ügyfelünk telephelyén végeztük el a 3D optikai mérőrendszerünkkel, amely kék fény vetítési technológiát használ. A mérések során 0,02 mm -es pontossággal dolgoztunk.


Több munkadarab mérését követően a színtérképet kiértékelve bebizonyosodott, hogy ugyanazon szállítmány darabjai ugyanott deformálódnak, nagyon hasonló mértékben. A munkadarab rugalmas anyaga feltételezni engedi, hogy a megrendelőnk beszállítójának hibás csomagolási és szállítási technológiája okozta a deformitást és az ebből adódó méreteltéréseket, amik a selejtes alkatrészekhez vezettek.

Comentarios


bottom of page