top of page

Részt vettünk a Magyar Természettudományos Muzeológusok 39. Találkozóján


Ismét nagy érdeklődés mellett zajlott a Magyar Természettudományos Muzeológusok Találkozója, immár 39. alkalommal, amelyen ezúttal cégünk, a 3D Ipar is képviseltette magát. Ez a programsorozat a Magyar Természettudományi Múzeum és az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeum közös szervezésében valósul meg.


A 3D Ipar a Kárpát-medence legnagyobb természettudományi és közgyűjteményi szakmai rendezvényének második napján jelent meg.


Ezen a szeptember 7-i napon szakmai előadásokat hallhatott a közönség, amelyek rengeteg témakört jártak körbe. Az előadások érintették a hazai és nemzetközi kutatási együttműködéseket, továbbá a 3D technológiák szerepét a tudományos kutatómunkák során. Cégünket képviselve Dr. Botfalvai Gábor a Magyar Természettudományi Múzeum egyik osztályvezetője tartott előadást „3D szkennerekkel az ősállatok nyomában, avagy a természettudományos gyűjtemények digitalizálása” címen.Ebben a prezentációban bemutattuk a modern 3D technológiák általános szerepét a múzeumi gyűjtemények állagmegóvásában és kiállításaiban, valamint konkrét példán keresztül a cégünk és a múzeum együttműködését a világhírű ipolytarnóci lábnyomok kutatásában.


Az előadáson kívül a kollégáink a nap teljes folyamán a kilátogatók rendelkezésére álltak mind szakmai mind az általánosabb kérdések tekintetében.

A konferencia szeptember 8-án és 9-én Zircen folytatódott.

bottom of page