top of page

Új termékek a ZORTRAX-tól a Formnext 2022-n

Frissítve: 2023. máj. 15.

Hivatalosan is bemutatásra került a Powerful Trió, ami egy újonnan fejlesztett gyanta 3D nyomtatási ’ökoszisztéma’, valamint a világvezető gyantagyártók, a Henkel/Loctite és a BASF Forward AM új csúcskategóriás fotopolimerjei.


Egy vadonatúj orvosi 3D nyomtató (Még nem hivatalosan), és fém 3D nyomtatáshoz szükséges anyagok is kiállításra kerültek, amik hamarosan csatlakoznak a ZORTRAX portfóliójához!


 

Zortrax Powerful Trio és mérnöki gyanták


A közelmúltban elindult a Zortrax Powerful Trio, ami egy átfogó gyanta 3D nyomtatási és utófeldolgozó rendszer.

Ez a rendszer egy Zortrax Inkspire 2 UV LCD 3D nyomtatóból, Zortrax Cleaning Stationből és Zortrax Curing Stationből áll, a világ vezető gyártóitól származó mérnöki gyantákkal, mint a Henkel/Loctite és BASF Forward AM.


A Zortrax Powerful Trio alapos tesztelésen esett át egy kettős validálási folyamat alatt, hogy garantálni és jóváhagyni lehessen az új Zortrax gépeken 3D-nyomtatott és utómunkált modellek tulajdonságait, amelyek megfelelnek vagy meghaladják a gyantagyártó specifikációit.


A Formnext 2022 kiváló alkalom volt arra, hogy a látogatók élőben megtapasztalják a gépek és a csúcsminőségű anyagok képességeit, és többet megtudjanak azok jellemzőiről. Az innovatív kapcsolatot hangsúlyozva a standon információkkal látta el a látogatókat a Henkel/Loctite, és a BASF Forward AM folyamatosan jelen lévő képviselője.


Hölgy Zortrax Inkspire 2. 3D nyomtatót kezel.

„A Zortrax és a BASF Forward AM már a gépfejlesztés korai szakaszában egyesítette erőit, lehetővé téve az átgondolt validálási folyamatot és a gyanták kiváló illeszkedését az Inkspire 2 jellemzőihez. A nyomtató nagy intenzitású UV-fényforrása, egyedülálló összetétele, és az egyszerű, automatizált és felhasználóbarát tisztító- és keményítőállomások tökéletesen illeszkednek az Ultracur3D® gyantához, ami gyorsabb kikeményedést és utófeldolgozási időt eredményez”

A Zortrax Inkspire 2-höz kalibrált BASF Ultracur3D® gyanták kínálata a jövőben jelentősen bővülni fog. A Zortrax az FDM anyagok terén is együttműködik a BASF-fel, ezért kínálatunk itt is bővülni fog.

A látogatók megismerkedhettek a Henkel/Loctite professzionális Tough gyantáival is. A szívós gyanták nagyon nagy terhelést képesek elviselni, mielőtt eltörnének, ezért tökéletesek az erős mechanikai igénybevételt igénylő - kopás- és kopásálló, teherbíró- alkatrészek 3D nyomtatásához.

„A Zortrax kiváló rendszer mindazok számára, akiknek folyamatosan jó minőségű alkatrészeket kell gyártani. A Zortrax gyantarendszer és a Loctite anyagok kombinálása hozzáadott értéket jelenthet a tervezők, gyártók, egyetemek és még sok más felhasználó számára”


 

Fém 3D nyomtatás a Zortrax Endureal és egyéb újdonságok számára


Folyamatosan fejlesztjük portfóliónkat, a Formnext 2022 kiállításon pedig új anyagokat mutattunk be a Zortrax Endureal-hez, az ipari LPD Plus 3D nyomtatónk számára. Kínálatunkban az igazi újdonságot a fém 3D nyomtatáshoz dedikált csomagok jelentik: Zortrax Full Metal Package 316L BASF Ultrafuse® 316L-el és Zortrax Full Metal Package 17-4 PH BASF Ultrafuse® 17-4-el. Az Endureal egy másik fejlett anyaga a Victrex AM 200 FIL (PAEK), amelyet számos igényes alkalmazásra fejlesztettek ki, mivel nagyon magas kopásállósága, hőállósága és korróziója még folyadékokkal vagy vegyszerekkel érintkezve is.



Zortrax 3D nyomtatóval nyomtatott fém alkatrész

 

4D Nyomtatás


A Formnext 2022 kiállításon csapatunk 4D-s modelleket is bemutat: az első sikeres demonstrátorokat, amelyek az Európai Űrügynökség szerződése alapján az M300 Dual 3D nyomtatóval nyomtatják az elektromosan aktivált mozgású alkatrészeket.


A 4D nyomtatási technológia azt jelenti, hogy a 3D modellek külső ingerek hatására megváltoztathatják geometriájukat (pl. olyan szerkezetek, amelyek összecsukódnak, ha a környezeti hőmérséklet egy bizonyos érték alá csökken, vagy olyan mechanizmusok, amelyekben a mozgás elektromosan aktiválódik).


Ebben a közös projektben a 4D nyomtatási képességet a Z-SUITE szoftverhez jelenleg fejlesztés alatt álló többanyagos nyomtatási funkcióval valósították meg.


 

Végül, de nem utolsó sorban, akik nem tudtak eljönni a Formnext vásárra, azoknak is van valami.


Íme egy fejlesztés, a várva várt megoldás: már elérhető egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a .gcode fájl konvertálását .zcode és .zcodex2 formátumba! Mostantól a Z-SUITE kivételével a szeletelők minden felhasználója néhány egyszerű lépést követve 3D-s formátumú .zcode vagy .zcodex2 fájlokat készíthet bármely Zortrax LPD vagy LPD Plus gépen.

A Formnext 2022 résztvevői egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy többet megtudjanak a Zortrax új átfogó megoldásáról az orvostechnikai ügyfelek számára. Kifejlesztettünk egy vadonatúj 3D nyomtatót és egy kiegészítő szoftvert, hogy új minőséget vigyünk a 3D nyomtatásba az orvosi szektorban.

Tekintse meg kínálatunkat most, és tapasztalja meg berendezéseink hatalmas képességeit élőben.

Tudjon meg többet a Zortrax Inkspire 2 gyanta 3D nyomtatóról és a dedikált utófeldolgozó eszközökről, a Zortrax Cleaning Stationről és a Zortrax Curing Stationről.

bottom of page