top of page

MJF PA12

A nylon PA12 MJF egy sokoldalú anyag, amely lehetővé teszi prototípusok és funkcionális alkatrészek gyors gyártását (1-től, akár 5.000 alkatrészig, pár munkanap alatt). Ez a fröccsöntés valódi alternatívája, és abszolút tervezési szabadságot kínál, nem szükséges 3D nyomtatási orientációra tervezni az alkatrészt.

Előnyök:

 • 1-től akár 5.000 alkatrész pár napon belül
   

 • Kíváló ellenállóság kémiai anyagokkal szemben
   

 • A fröccsöntés alternatívája
   

 • Az alkatrészek teljes mértékben tömörek, támasz anyagok hely nem látható

Hátrányok:

 • Vékony és nagy alkatrészek nehezen, vagy nem nyomtathatók
   

 • Alkatrészek, melyek nagy lapos felülettel rendelkeznek, vetemedhetnek

Tulajdonságok:

 • Technológia: MJF
   

 • Tolerancia: +/- 0.3mm
   

 • Maximum nyomtatási méret:
  380X280x380mm

Felhasználási területek

A nylon PA12 ideális anyag a sokoldalúságot és a kiváló mechanikai tulajdonságokat igénylő alkalmazásokhoz.

Amely alkatrészeket HP Multi Jet Fusion 3D nyomtatással gyártjuk, azok 100%-ban tömörek és nincs szükségük alátámasztársa. Ez a tulajdonság nagyon hasznos és szabad kezet ad a tervezőknek, bonyolult geometriák megtervezésében, más 3D nyomtatási technológiákkal szemben.

Légipar:

A nylon PA12-t széles körben használják a repülőgépiparban könnyű, de erős alkatrészek, például burkolatok és repülőgépek belső szerkezeti részei előállítására.

Olaj- és gázipar:

Kiváló vegyszerállósága miatt gyakran használják olajjal, gázzal és egyéb korrozív folyadékokkal szemben ellenálló hajlékony csővezetékek és berendezéselemek készítésére.

Autóipar:

Az autóiparban aPA12 alkalmazást kínál, a járművek belső és külső alkatrészeinek, például motoralkatrészeinek, burkolatainak és tömítéseinek gyártásában.

Sport és szabadidő:

Erő és rugalmasság kombinációja miatt sportfelszerelések, például teniszütők, edzőtermi felszerelések és kerékpáralkatrészek gyártásában használják.

Elektronika:

Hőmérséklet- és vegyszerállósága miatt kábelek, csatlakozók és elektronikai készülékek házainak szigetelő- és védőanyagaként használják.

Divat:

Végül széles körben használják a divatiparban, erős és könnyű kiegészítők, például övcsat, szemüveg és cipőalkatrészek gyártásához.

Összehasonlítás más anyagokkal

ABS:

Az ABS egy népszerű 3D nyomtatási anyag erőssége és tartóssága miatt. A nylon PA12 azonban felülmúlja az ABS-t a kopásállóság és a vegyszerállóság tekintetében. Ezen túlmenően, míg az ABS gyakran vetemedik a 3D nyomtatás során, a PA12 általában jobb méretstabilitást kínál.

Resin:

A gyantát nagyra értékelik, mert képes nagyon pontos részleteket létrehozni, és a sima felülete miatt. A nylon PA12 azonban kiemelkedő szilárdságú és nagyobb rugalmasságot kínál, így alkalmasabb olyan alkatrészek 3D nyomtatásához, amelyeknek ellen kell állniuk a nagy terhelésnek vagy kopásnak.

Összefoglalva, bár ezen anyagok mindegyikének megvannak a maga erősségei, a nylon PA12 kiemelkedő az erősség, a tartósság, a kopás- és vegyszerállóság, valamint a méretstabilitás kombinációjával, így kiváló választás a 3D nyomtatási alkalmazások széles skálájához.

bottom of page