top of page

Új termékek a ZORTRAX-tól a Formnext 2022-n

Hivatalosan is bemutatásra került a Powerful Trió, ami egy újonnan fejlesztett gyanta 3D nyomtatási ’ökoszisztéma’, valamint a világvezető gyantagyártók, a Henkel/Loctite és a BASF Forward AM új csúcskategóriás fotopolimerjei.


Egy vadonatúj orvosi 3D nyomtató (Még nem hivatalosan), és fém 3D nyomtatáshoz szükséges anyagok is kiállításra kerültek, amik hamarosan csatlakoznak a ZORTRAX portfóliójához!


 

Zortrax Powerful Trio és mérnöki gyanták


A közelmúltban elindult a Zortrax Powerful Trio, ami egy átfogó gyanta 3D nyomtatási és utófeldolgozó rendszer.

Ez a rendszer egy Zortrax Inkspire 2 UV LCD 3D nyomtatóból, Zortrax Cleaning Stationből és Zortrax Curing Stationből áll, a világ vezető gyártóitól származó mérnöki gyantákkal, mint a Henkel/Loctite és BASF Forward AM.


A Zortrax Powerful Trio alapos tesztelésen esett át egy kettős validálási folyamat alatt, hogy garantálni és jóváhagyni lehessen az új Zortrax gépeken 3D-nyomtatott és utómunkált modellek tulajdonságait, amelyek megfelelnek vagy meghaladják a gyantagyártó specifikációit.


A Formnext 2022 kiváló alkalom volt arra, hogy a látogatók élőben megtapasztalják a gépek és a csúcsminőségű anyagok képességeit, és többet megtudjanak azok jellemzőiről. Az innovatív kapcsolatot hangsúlyozva a standon információkkal látta el a látogatókat a Henkel/Loctite, és a BASF Forward AM folyamatosan jelen lévő képviselője.


„A Zortrax és a BASF Forward AM már a gépfejlesztés korai szakaszában egyesítette erőit, lehetővé téve az átgondolt validálási folyamatot és a gyanták kiváló illeszkedését az Inkspire 2 jellemzőihez. A nyomtató nagy intenzitású UV-fényforrása, egyedülálló összetétele, és az egyszerű, automatizált és felhasználóbarát tisztító- és keményítőállomások tökéletesen illeszkednek az Ultracur3D® gyantához, ami gyorsabb kikeményedést és utófeldolgozási időt eredményez”

A Zortrax Inkspire 2-höz kalibrált BASF Ultracur3D® gyanták kínálata a jövőben jelentősen bővülni fog. A Zortrax az FDM anyagok terén is együttműködik a BASF-fel, ezért kínálatunk itt is bővülni fog.

A látogatók megismerkedhettek a Henkel/Loctite professzionális Tough gyantáival is. A szívós gyanták nagyon nagy terhelést képesek elviselni, mielőtt eltörnének, ezért tökéletesek az erős mechanikai igénybevételt igénylő - kopás- és kopásálló, teherbíró- alkatrészek 3D nyomtatásához.

„A Zortrax kiváló rendszer mindazok számára, akiknek folyamatosan jó minőségű alkatrészeket kell gyártani. A Zortrax gyantarendszer és a Loctite anyagok kombinálása hozzáadott értéket jelenthet a tervezők, gyártók, egyetemek és még sok más felhasználó számára”


 

Fém 3D nyomtatás a Zortrax Endureal és egyéb újdonságok számára


Folyamatosan fejlesztjük portfóliónkat, a Formnext 2022 kiállításon pedig új anyagokat mutattunk be a Zortrax Endureal-hez, az ipari LPD Plus 3D nyomtatónk számára. Kínálatunkban az igazi újdonságot a fém 3D nyomtatáshoz dedikált csomagok jelentik: Zortrax Full Metal Package 316L BASF Ultrafuse® 316L-el és Zortrax Full Metal Package 17-4 PH BASF Ultrafuse® 17-4-el. Az Endureal egy másik fejlett anyaga a Victrex AM 200 FIL (PAEK), amelyet számos igényes alkalmazásra fejlesztettek ki, mivel nagyon magas kopásállósága, hőállósága és korróziója még folyadékokkal vagy vegyszerekkel érintkezve is.
 

4D Nyomtatás


A Formnext 2022 kiállításon csapatunk 4D-s modelleket is bemutat: az első sikeres demonstrátorokat, amelyek az Európai Űrügynökség szerződése alapján az M300 Dual 3D nyomtatóval nyomtatják az elektromosan aktivált mozgású alkatrészeket.


A 4D nyomtatási technológia azt jelenti, hogy a 3D modellek külső ingerek hatására megváltoztathatják geometriájukat (pl. olyan szerkezetek, amelyek összecsukódnak, ha a környezeti hőmérséklet egy bizonyos érték alá csökken, vagy olyan mechanizmusok, amelyekben a mozgás elektromosan aktiválódik).


Ebben a közös projektben a 4D nyomtatási képességet a Z-SUITE szoftverhez jelenleg fejlesztés alatt álló többanyagos nyomtatási funkcióval valósították meg.


 

Végül, de nem utolsó sorban, akik nem tudtak eljönni a Formnext vásárra, azoknak is van valami.


Íme egy fejlesztés, a várva várt megoldás: már elérhető egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a .gcode fájl konvertálását .zcode és .zcodex2 formátumba! Mostantól a Z-SUITE kivételével a szeletelők minden felhasználója néhány egyszerű lépést követve 3D-s formátumú .zcode vagy .zcodex2 fájlokat készíthet bármely Zortrax LPD vagy LPD Plus gépen.

A Formnext 2022 résztvevői egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy többet megtudjanak a Zortrax új átfogó megoldásáról az orvostechnikai ügyfelek számára. Kifejlesztettünk egy vadonatúj 3D nyomtatót és egy kiegészítő szoftvert, hogy új minőséget vigyünk a 3D nyomtatásba az orvosi szektorban.

Tekintse meg kínálatunkat most, és tapasztalja meg berendezéseink hatalmas képességeit élőben.

Tudjon meg többet a Zortrax Inkspire 2 gyanta 3D nyomtatóról és a dedikált utófeldolgozó eszközökről, a Zortrax Cleaning Stationről és a Zortrax Curing Stationről.

bottom of page